fredag 8 januari 2016

Enkelt sparande för framtiden

Är inte alla som har intresset att kolla på en massa tråkiga siffror varje dag, men alla borde spara regelbundet till pensionen eller vad det nu är. Så länge man har ett mål. 

Ett tips är att skaffa en billig eller gratis indexfond. Avanza zero är ett bra val. Följer dem 30 största bolagen på den svenska börsen så även om börsen går upp/ner så har den historiskt sett gått upp med ca 10% per år. Man ska tänka på att det är under många år och ska man ha pengarna inom nåt år eller 2 så har dem inte där att göra. Avanza Zero kostar ingenting och sparar själv regelbundet i den till ungarna.

Man kan även komplettera med en globalfond så har man exponering emot andra länder. Avanza har några och det man ska tänka på är en låg avgift för på lång sikt så kan någon procent betyda stora belopp. Borde ligga på 0.5% och nedåt för att det ska vara attraktivt.

Ett månadssparade gör att man minskar risken för det är väldigt svårt att att pricka toppar och dalar.
Det bästa med fonder är att man kan börja med nån hundring i månaden och fixar man så det dras vid lön varje månad så behöver du inte göra nåt mer för en bättre framtid. Allt går på automatik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar